Stichting de Wildenborch organiseert
-in nauwe samenwerking met het Nationaal Jeugd Orkest-

Twee unieke concerten in de tuinen van de Wildenborch op zondag 6 augustus a.s.

Tuinconcerten 2017

Het begint een traditie te worden: Muziek op de Wildenborch!

Na het grote succes van het Simeon kwartet vorig jaar met de Canto Ostinato in de inspirerende Wildenborchse tuinen, presenteren we dit jaar met trots twee concerten van het beroemde Nationaal Jeugd Orkest (www.njo.nl) in het kader van de NJO Muziekzomer Gelderland (www.muziekzomer.nl)

Muzikaal genieten in de kasteeltuinen
Mozart en Brahms op Landgoed de Wildenborch

Beide componisten zijn tijdgenoten van de dichter A.C.W. Staring, eertijds bewoner van De Wildenborch. Ter gelegenheid van zijn 250e geboortejaar worden deze concerten georganiseerd.

De prachtige Engelse tuinen en waterpartijen achter het kasteel vormen het decor voor een muzikale zondag met twee concerten. U zit altijd droog of beschut tegen de brandende zon (en dan hopen we natuurlijk op die laatste optie!). Ook aan de inwendige mens is gedacht.

's Morgens is er een speciale uitvoering van 'Die Zauberflöte' van Mozart door het unieke operagezelschap B.O.O.M.! (www.operaonthemove.com) Na deze dosis muzikale magie voor jong en oud, is er speciaal voor deze gelegenheid een ijscokraam aanwezig voor een zomerse opfrisser.

De chefs van Restaurant Bakker uit Vorden bereiden een zomerse lunch die wordt geserveerd bij het koetshuis en past bij deze mooie buitenplaats. Vergeet niet hiervoor een kaartje mee te bestellen bij uw concertkeuze, want er is een beperkt aantal plaatsen en deze feestelijke openlucht-lunch was vorig jaar een uitverkocht succes!

Na de lunch maakt de young artist in residence haar opwachting in de tuinen: celliste Ella van Poucke speelt samen met haar muzikale vrienden twee pianokwartetten van Johannes Brahms. Deze romantische muziek past uitstekend in de betoverende tuinen van De Wildenborch. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om met een drankje de dag af te sluiten.

Programma
10:00 uur - Tuinen open
11:00 uur - Die Zauberflöte / € 12,50 inclusief toegang landgoed
12:30 uur - Lunch / € 25,-
13:30 uur - Tuinen open
14:30 uur - Brahms’ Pianokwartetten / € 22,50 (jongeren t/m 30 jaar krijgen € 5,- cashback op vertoon van legitimatie bij de kassa). Inclusief toegang landgoed.

Kaarten voor deze concerten en de lunch zijn afzonderlijk te koop, alleen de lunch is niet apart verkrijgbaar. Drankjes en ijsjes kunt u ter plekke afrekenen. Met uw kaartje voor de desbetreffende activiteit kunt u een uur van tevoren het landgoed op uw gemak verkennen.

Tickets kopen

Komische familieopera
Die Zauberflöte (De Toverfluit) 11:00 uur

De Toverfluit

Een coproductie van Frank Groothof Muziektheater, B.O.O.M.! (Bold Opera On the Move) en de NJO Muziekzomer

Frank Groothof - regie en concept
Harrie Geelen - libretto (gebaseerd op het oorspronkelijke libretto van Emanuel Schikaneder)
W.A. Mozart - muziek

Ensemble: musici van het Nationaal Jeugd Orkest
Zangers: B.O.O.M!

Een remake van de bekende en geprezen familieopera Die Zauberflöte, met de beste jonge musici en zangers van het moment. Die ziet u tijdens de Muziekzomer! Mozarts Die Zauberflöte is een van de meest beluisterde opera’s ooit. Iedere aria wordt beschouwd als een klassieker. De oorspronkelijke 2,5 uur durende opera wordt in de Muziekzomer teruggebracht tot circa 70 minuten vol vrolijke muziek, spanning en humor.

De opera vertelt over Pamino, die de lieve prinses Pamina wil redden van een boze tovenaar. Pamino krijgt van de Koningin van de Nacht een toverfluit die hem beschermt tegen angst en gevaar. Samen met de antiheld Papageno, die eigenlijk liever vogeltjes vangt dan het avontuur zoekt, gaat de prins op weg om Pamina te bevrijden. Het wordt een gevaarlijke onderneming waarin de dapperheid van beide vrienden zwaar op de proef wordt gesteld. Voor jong en oud een onvergetelijke theaterbeleving!

€ 12,50 (incl. toegang landgoed)

Een reis door het leven
Pianokwartetten van Brahms 14:30 uur

Ella van Poucke

Mairéad Hickey - viool
Karolina Errera - altviool
Ella van Poucke - cello
Nicolas van Poucke - piano

Geboren in 1833 als zoon van een muzikant kon het bijna niet anders dan dat de jonge Johannes Brahms ook de muziek in zou gaan. Zijn vader leerde hem viool en cello spelen en later ook piano, maar zijn grote liefde bleek het componeren. Zijn ongekende talent werd al snel duidelijk en tot op de dag van vandaag behoort hij tot de grootste componisten aller tijden. Hoewel Brahms onmiskenbaar tot de Romantische periode hoort, vertellen zijn pianokwartetten ook een andere kant van het verhaal.

Pianokwartet nr. 1 schreef Brahms toen hij ongeveer 25 jaar oud was, en het is waarschijnlijk de meest zorgeloze van zijn kwartetten – alsof je kan horen dat hij nog jong was. Het derde en tevens laatste pianokwartet wordt gezien als het meest meeslepende en donkere kwartet, geschreven in een latere periode waarin Brahms nooit echt gelukkig was. Het is niet zo gek dat in dit werk de meeste schaduwen te vinden zijn: zijn vriend Robert Schumann deed een zelfmoordpoging en overleed later in een psychiatrisch ziekenhuis en Brahms’ moeder stierf in 1865, tien jaar voor zijn derde pianokwartet in première zou gaan.

NJO’s young artist in residence Ella van Poucke is zo onder de indruk van Brahms’ werken dat ze al langer de droom koesterde om zijn pianokwartetten uit te voeren. In de tuinen van Landgoed de Wildenborch neemt ze u mee op een reis door Brahms’ leven.

Programma: Brahms - Pianokwartet nr. 1 in g, op. 25
Brahms - Pianokwartet nr. 3 in c, op. 60

€ 22,50 / (jongeren t/m 30 jaar krijgen € 5,- cashback op vertoon van legitimatie bij de kassa). Inclusief toegang landgoed.

Kaartverkoop

U kunt kaarten bestellen door onderstaande button aan te klikken. U betaalt via iDEAL en ontvangt daarna een ontvangstbevestiging en de te printen ticket(s). Kaarten kunnen niet worden geretourneerd. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar.

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Advies: Wacht niet te lang met bestellen, kaarten zolang de voorraad strekt.
Honden worden niet toegelaten, ook niet aangelijnd!

Tickets kopen